Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
zonneboilertips.be Soorten zonneboilers en hun prijzen
zonneboilertips.be

Zonneboilers bij appartementen.

Op appartementen en flatgebouwen is het ook relatief makkelijk om zonneboilers te plaatsen. Misschien is u dat wel ontgaan.

Een zonneboiler kan een deel van de verwarming op zich nemen. Vooral bij vloerverwarming, plafondverwarming of plintverwarming komt een zonneboiler zeer goed tot zijn recht.

Aangezien zonneboilers steeds kleiner worden, beter werken en goedkoper worden (dankzij premies) is het misschien een goed idee voor uw appartement?

Vaak zijn flats of appartementen voorzien van individueel warmwatersystemen. De toepassing van grote zonneboilersystemen zijn daarom soms moeilijk toe te passen.

Om hieraan tegemoet te komen, werden speciale hoogbouw zonneboilers ontwikkeld. Er zijn verschillende varianten:

  • Een collectief zonnecollectorveld op het dak met individuele opslagvaten in de woningen;
  • Serieschakeling van de opslagvaten;
  • Parallelschakeling van de opslagvaten;
  • Individuele collector en opslagvat per appartementswoning.

Door een zonneboiler te gebruiken kan je zelf bijdragen aan een duurzamere wereld en minder kosten betalen aan energie. Zonneboilers kunnen zorgen voor een flinke besparing op de kost van het warm water.

 

Zonneboilers en EPC-score.

De EPC score van een appartement verbeteren met alleen een zonneboiler is ook weer niet het beste idee. De EPC score verbeteren kan dus evengoed met iets anders gebeuren, of in combinatie met een zonneboiler. Gemiddeld beschouwd kan de EPC-score van een appartement met een zonneboiler verbeterd worden met 13 punten. Een iets betere oplossing zou zijn om de isolatie te verbeteren van het dak en de muur. Dat kan dan weer resulteren in een verbetering van de EPC-score van 270 punten.

 

Wanneer zonneboiler in appartement plaatsen?

Als er reeds voldoende aandacht werd besteed aan muurisolatie, dakisolatie, een energiezuinige verwarmingsketel en beglazing: dan pas kan een zonneboiler je helpen voor de EPC score.

 

Integratie in het appartementsgebouw.

Een zonneboiler moet richting de zon geplaatst worden. Bij een appartement heb je dan de keuze uit de plaatsing op het dak of aan het balkon.

De beste oplossing bestaat er in om met meerdere appartement eigenaren een systeem te kopen. Door offertes aan te vragen heb je onmiddellijk een idee hoeveel het gaat kosten en wat het hen kan opbrengen. Op onze site kan je hier meerdere offertes aanvragen voor jouw project. Op die manier kan je je op voorhand al wapenen op eventuele kritiek en tegemoetkomen aan alle vragen die jouw buren kunnen hebben.

 

Optioneel: de kleine zonneboiler.

Er bestaan ook kleine zonneboilers die zeker geschikt zijn voor individuele appartementswoningen. Het is ondertussen wel gebleken dat een groter oppervlakte aan zonnecollectoren geen invloed zal uitoefenen aan de EPC-score van een appartementsgebouw, dus waarom niet wat water bij de wijn doen en gaan voor optimalisatie op alle vlakken? Een kleine zonneboiler zal goedkoper zijn, zal je eveneens helpen om te besparen op energie, zal dankzij zijn prijs ook een snellere terugverdientijd kennen en is makkelijker om weg te werken.

 

➥ De beste prijs voor uw zonneboiler

Vraag offertes aan bij vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen, adviezen, werkwijzes, termijnen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw situatie en wensen. Vrijblijvend en gratis offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen uit jouw regio kan via de offertepagina.

 

 

➥ Online offertes vergelijken

Vraag offertes aan bij vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen, adviezen, werkwijzes, termijnen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw situatie en wensen. Vrijblijvend en gratis offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen uit jouw regio kan via onderstaand formulier: