Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
zonneboilertips.be Soorten zonneboilers en hun prijzen
zonneboilertips.be

Wat is een zonneboilercombi?

Het oorspronkelijke doel van een zonneboiler is het opwarmen van je sanitair water. Met een zonneboilercombi kan je naast het opwarmen van je sanitair water, ook het water opwarmen die gebruikt wordt voor de verwarming van je woning. Denk bijvoorbeeld maar aan vloerverwarming.

 

Zonneboilercombi

Een zonneboilercombi wordt gebruikt om naast het water, ook de woning te verwarmen. Het is een boiler die warmte levert voor zowel het kraanwater als de verwarming van een ruimte.

Het gaat om een gepompt systeem met integratie van de CV-brander en voorraadvat. In de installatie zitten dus meerdere warmtewisselaars die zorgen voor de warmteoverdracht.

Vloerverwarming is een ideale toepassing om te gebruiken met een zonneboilercombi, omdat het op lage temperaturen werkt. Je moet er wel rekening mee houden dat de boiler van een zonneboilercombi veel groter is dan een standaardboiler. Het is ongeveer anderhalve meter groot en heeft een diameter van ongeveer 65 cm.

Interesse in een zonneboiler en benieuwd naar advies en een prijs op maat?
⇒ Vraag hier vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmannen uit jouw regio. 

 

Zonneboilercombi voordelen en nadelen.

Het is logisch dat met een zonneboilercombi een extra besparing op gas kan gerealiseerd worden die schommelt tussen 75 kubieke meter en 100 kubieke meter gas op jaarbasis.

De kostprijs van een zonneboilercombi is echter wel voor sommigen een nadeel: de investering kan niet vergeleken worden als de aankoop van een gewone zonneboiler. De prijs is hoog en kan variëren tussen 3.000 euro en 5.000 euro. Daar komt nog eens bij dat er weinig of geen mogelijkheden bestaan tot het ontvangen van premies en subsidies wat dus betekend dat de terugverdientijd ook langer duurt.

Een zonneboilercombi is ook voornamelijk geschikt voor grote gezinnen tot 5 personen. Hierbij moet het dan mogelijk zijn om tegelijktijdig te douchen en warm water over te houden voor de afwas. Vertaald in euro’s komen we ongeveer uit op een jaarlijkse besparing van 150 tot 175 euro met een zonneboilercombi.

Wie gebruik wilt maken van een zonneboilercombi zal dit dus voornamelijk uit milieuvriendelijke overwegingen moeten doen.

 

Conclusie
Een zonneboilercombi is een systeem die instaat voor het verwarmen van sanitair water én het verwarmen van je woning. Vloerverwarming, plafondverwarming of muurverwarming zijn hiervoor ideaal omdat het gaat om zogenaamde lage temperatuurverwarmingssystemen die functioneren op basis van 60 graden Celsius water. Een bijkomende CV-ketel zal echter wel nodig zijn om af en toe te kunnen bijspringen indien de temperatuur in de centrale warmteopslag te laag staat. Dit kan wel eens voorvallen in de wintermaanden.

 

De beste prijs voor uw zonneboiler

Vraag offertes aan bij vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen, adviezen, werkwijzes, termijnen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw situatie en wensen. Vrijblijvend en gratis offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen uit jouw regio kan via de offertepagina.

 

 

➥ Online offertes vergelijken

Vraag offertes aan bij vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen, adviezen, werkwijzes, termijnen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw situatie en wensen. Vrijblijvend en gratis offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen uit jouw regio kan via onderstaand formulier: