Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
zonneboilertips.be Soorten zonneboilers en hun prijzen
zonneboilertips.be

Waar moet je op letten bij het plaatsen van een zonneboiler?

Oriëntatie – Om zoveel mogelijk zonlicht op te vangen wordt de zonnecollector op het dak best naar het zuiden gericht. De zonnecollectoren worden idealiter ook geplaatst onder een hellingshoek van 50 graden zodat het zonlicht recht op de panelen schijnt.

Omvang – De grootte van de zonneboiler en de bijhorende zonnecollectoren is afhankelijk van je persoonlijke warmwaterbehoefte. Hoeveel warm water wordt er dagelijks verbruikt door het hele gezin?

Gewicht – Een zonneboiler kan gemakkelijk 200 – 300 kilo wegen. Zorg ervoor dat het dak stevig genoeg is om de zonnecollectoren te kunne dragen. Ook de ruimte waar het opslagvat komt, moet groot genoeg zijn.

Onderhoud – De zonnecollectoren moeten af en toe gereinigd worden. Wanneer de zonnecollector vuil is, zal deze het zonlicht niet optimaal kunnen benutten waardoor het rendement van de zonneboiler lager zal uitvallen. Het proper maken van de zonnecollector kan gewoon met water en zeep.

 

De beste prijs voor uw zonneboiler?

plaatsing zonneboiler

Vraag offertes aan bij vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen, adviezen, werkwijzes, termijnen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw situatie en wensen. Vrijblijvend en gratis offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen uit jouw regio kan via de offertepagina.

 

➥ Online offertes vergelijken

Vraag offertes aan bij vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen, adviezen, werkwijzes, termijnen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw situatie en wensen. Vrijblijvend en gratis offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen uit jouw regio kan via onderstaand formulier: