ZONNEBOILER

Zonneboiler: premies 2020 & terugverdientijd

Wie een zonneboiler wil plaatsen moet rekening houden met 3 belangrijke factoren: Premie, Prijs en de terugverdientijd. We overlopen ze kort even:

 

Zonneboilers premies

De premie voor de aankoop van een zonneboiler bedraagt 550 euro per m² oppervlakte van de zonnecollector. Hou wel rekening dat het maximum bedrag voor een premie 2.750 euro is.

 

Zonneboiler prijs

Prijzen van zonneboilers kunnen al gauw onderling variëren. Hoe hoger het rendement is dat je wilt behalen, hoe duurder de aankoop zal zijn. Vooral de kwaliteit van de zonnecollectoren ligt aan de basis van deze prijsverschillen. De prijs voor een zonneboiler voor een gezin van vier personen ligt gemiddeld tussen 2.500 en 4.000 euro.

De prijzen van zonneboilers zijn intussen al een beetje gezakt omwille van het feit dat er meer en meer concurrentie is binnen deze markt. Naast de eigenschappen van het type zonneboiler dat je wenst te installeren, kan ook de installateur een invloed hebben op de prijs. Vergelijk dus steeds verschillende aanbieders en volg je gevoel om een juiste keuze te maken die past binnen je budget.

 

Terugverdientijd van zonneboilers

De gemiddelde terugverdientijd van een zonneboiler kan schommelen afhankelijk van je situatie, maar ligt gemiddeld tussen 7 à 10 jaar. Je kan er van uitgaan dat je ongeveer 45% op je warm water kosten kan besparen. Voor een gemiddeld gezin komt dit neer op ongeveer 175 euro per jaar. Bereken hier zelf wat je exacte energiewinst is voor je specifieke situatie.

 

 

 

 

 

 

TIP: bekijk ook deze berichten:

 

➥ Online offertes vergelijken

Vraag offertes aan bij vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen, adviezen, werkwijzes, termijnen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw situatie en wensen. Vrijblijvend en gratis offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen uit jouw regio kan via onderstaand formulier: