Een zonneboiler om geld te besparen? Lees dan meer over zonneboilers op deze website

Geld besparen met een zonneboiler?

Bespaar niet alleen tot 60% op de kosten van uw warm water, maar ook tot 30% op de plaatsing van een zonneboiler.
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk prijzen van zonneboilers.

Offertes aanvragen

Welke misverstanden bestaan er over zonneboilers?

misverstanden

Het plaatsen van een zonneboiler heeft een gunstige invloed op het energieverbruik in een woning aangezien er minder verbruikt zal worden voor het opwarmen van water.
Toch zijn er mensen die twijfelen om een zonneboiler aan te schaffen omdat ze zich dikwijls baseren op foutieve informatie.

 

Zonneboilers werken niet op een bewolkte dag – FOUT!

Zonlicht is voldoende om energie op te wekken. Zonneboilers wekken energie op op basis van de warmte van de zon en niet door het licht.
Het hoeft dus geen zonnige dag te zijn om warm water te produceren met een zonneboiler.

 

Hoe meer zonnecollectoren ik plaats, hoe meer warm water – FOUT!

De oppervlakte van de zonnecollectoren moet aangepast worden aan de inhoud van de zonneboiler. Er moet steeds een berekening gemaakt worden op basis van de totale warmwaterbehoefte en de oriëntatie op het dak.

 

Zonneboilers verslijten snel – FOUT!

Zonnecollectoren zijn erg duurzaam en bestand tegen alle soorten weeromstandigheden. Om een optimaal rendement te bekomen is het wel aan te raden om de zonnecollectoren regelmatig te reinigen.

 

 

➥ De beste prijs voor uw zonneboiler

Vraag offertes aan bij vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen, adviezen, werkwijzes, termijnen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw situatie en wensen. Vrijblijvend en gratis offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen uit jouw regio kan via de offertepagina.