Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
zonneboilertips.be Soorten zonneboilers en hun prijzen
zonneboilertips.be

Kan ik een zonneboiler combineren met een warmtepomp?

Het antwoord is ja. We zagen eerder al hoe een zonneboiler precies werkt.

Een warmtepomp haalt de warmte uit de grond, uit het water of uit de lucht. De warmtepomp doet dit met behulp van een compressor en verbruikt dus energie (elektriciteit of gas).

Het is interessant om een warmtepomp en een zonneboiler te combineren, tenminste als deze perfect op elkaar zijn afgestemd. De zonneboiler verwarmd het water. De zonneboiler verwarmt water d.m.v. de zon, en werkt dus ‘gratis’. In periodes wanneer er minder zon is, zoals de winter, kan u overschakelen op warmtegeneratie via de warmtepomp. Deze verbruikt elektriciteit of gas, maar is nog steeds veel milieuvriendelijker en goedkoper dan de klassieke verwarmingssystemen.

Warmtepomp premies

Ook bij de plaatsing van een warmtepomp geniet je premies van de Vlaamse Overheid, en mogelijks van de gemeentelijke en /of provinciale overheid. Bovendien krijgt u ook een premie van de netwerkbeheerder als u in uw reeds bestaande woning een warmtepomp laat plaatsen. Voorwaarde is wel dat deze geïnstalleerd wordt door een erkend aannemer.

Kijk op www.energiesparen.be en op de website van de Vlaamse Overheid https://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/premies-voor-renovatie/premies-voor-een-warmtepomp om na te gaan welke premies u precies kan genieten.

➥ De beste prijs voor uw zonneboiler

Vraag offertes aan bij vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen, adviezen, werkwijzes, termijnen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw situatie en wensen. Vrijblijvend en gratis offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen uit jouw regio kan via de offertepagina.

 

 

 

➥ Online offertes vergelijken

Vraag offertes aan bij vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen, adviezen, werkwijzes, termijnen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw situatie en wensen. Vrijblijvend en gratis offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen uit jouw regio kan via onderstaand formulier: