zonneboilertips.be Soorten zonneboilers en hun prijzen in 2021
zonneboilertips.be

Wat is de terugverdientijd van een zonneboiler?

Heel interessant om te weten voor iedereen die van plan is een zonneboiler te plaatsen; op hoeveel jaren heb ik de kostprijs van de zonneboiler terugverdiend? Dat is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Aankoop van de zonneboiler (incl. 6% BTW en plaatsing)= 4.800 euro
  • Premie van de Vlaamse overheid
  • Gemeentelijke premie

Rekening houdend met het feit dat u met een gezin van 4 personen gemiddeld 300 euro per jaar kan besparen dankzij de zonneboiler, bedraagt de terugverdientijd ongeveer 7 tot 10 jaar.  Het spreekt voor zich dat dit cijfer afhangt van de samenstelling van uw gezin, en het waterverbruik gedrag van deze personen. Gemiddeld beschouwd kan je er van uitgaan dat ongeveer 45% van de kost van warm water terugverdient kan worden. Bereken hier nu zelf wat uw exacte energiewinst is voor uw specifieke situatie.

Hou er rekening mee dat het BTW-percentage voor nieuwbouw woningen 21% bedraagt i.p.v. 6%. De kostprijs van de zonneboiler zal hoger liggen, en bijgevolg zal de terugverdientijd hierdoor langer zijn.

 

➥ De beste prijs voor uw zonneboiler

Vraag offertes aan bij vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen, adviezen, werkwijzes, termijnen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw situatie en wensen. Vrijblijvend en gratis offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen uit jouw regio kan via de offertepagina.

 

 

 

➥ Online offertes vergelijken

Vraag offertes aan bij vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen, adviezen, werkwijzes, termijnen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw situatie en wensen. Vrijblijvend en gratis offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen uit jouw regio kan via onderstaand formulier: