Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
zonneboilertips.be Soorten zonneboilers en hun prijzen in 2021
zonneboilertips.be

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler is een systeem waarbij zonnecollectoren zonnewarmte opvangen en de elektromagnetische straling van het licht omzetten in warmte. Met een zonneboiler kan je met andere woorden gratis zonnewarmte gebruiken om op een vrij simpele en milieuvriendelijke manier warm water te genereren.

 

Een zonneboiler is opgebouwd uit volgende onderdelen:

werking zonneboiler

  • De zonnecollectoren (om de zonnewarmte op te vangen);
  • Een pomp en leidingen die van de zonnecollectoren naar de boiler gaan;
  • De boiler of het opslagvat voor warm water;
  • De regeling / Naverwarmer;

De temperatuur in de collectoren (deze liggen meestal op het dak) kan oplopen tot 90 graden. Via het buizensysteem wordt een vloeistof die werkt als een warmtetransportmiddel van de collector naar het opslagvat gepompt. Om warmteverlies te beperken bevindt het opslagvat zich best zo dicht mogelijk bij de zonnecollectoren. Bijvoorbeeld op zolder als de zonnecollectoren op het dak liggen.

In het opslagvat stroomt de vloeistof door een warmtewisselaar die de warmte afgeeft aan het kraanwater. Wordt het water niet warm genoeg, dan springt een naverwarmer bij. Dat is meestal een cv-combiketel. Die stookt het water uit de boiler bij tot minstens 60 graden Celsius. Deze temperatuur is noodzakelijk om groei van de Legionella bacterie te voorkomen.

 

➥ De beste prijs voor uw zonneboiler

Vraag offertes aan bij vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen, adviezen, werkwijzes, termijnen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw situatie en wensen. Vrijblijvend en gratis offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen uit jouw regio kan via de offertepagina.

 

➥ Online offertes vergelijken

Vraag offertes aan bij vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen, adviezen, werkwijzes, termijnen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw situatie en wensen. Vrijblijvend en gratis offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen uit jouw regio kan via onderstaand formulier: