Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
zonneboilertips.be Soorten zonneboilers en hun prijzen
zonneboilertips.be

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?

Door gebruik te maken van een zonneboilersysteem kan je je huis op een ecologisch verantwoorde manier voorzien van warm water. Via een zonnecollector wordt de zonnewarmte opgevangen en vervolgens wordt deze energie gebruikt om warm water te produceren in de zonneboiler.

 

Wat is het rendement van een zonneboiler?

Je mag ervan uitgaan dat je ongeveer 40% tot 50% kan besparen op de kosten om warm water te produceren (sommige bronnen spreken zelfs van een rendement van 60%). Voor een gemiddeld gezin komt dit uit op een 175 tot 300 euro per jaar.

 

Wat is de aanschafprijs van een zonneboiler?

De prijzen van zonneboilers kunnen nogal verschillen. Hoe hoger het rendement, hoe hoger de aanschafprijs. Het verschil zit dikwijls in de kwaliteit van de zonnecollectoren. De prijs van een gemiddelde zonneboiler ligt tussen de 2.500 en 7.000 euro, inclusief installatie. Lees meer over de prijs van een zonneboiler in dit artikel.

 

Welke premies zijn er beschikbaar?

Om het gebruik van zonneboilers en hernieuwebare energie te stimuleren kan je bij de overheid terecht om een premie te ontvangen bij de aanschaf van een zonneboiler.

Dankzij het hoog rendement van de huidige zonneboilers bespaar je een mooi bedrag per jaar op je energiekosten. Dankzij de beschikbare premies kan je bovendien de investering van een zonneboiler relatief snel terugverdienen.

 

 

➥ De beste prijs voor uw zonneboiler

Vraag offertes aan bij vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen, adviezen, werkwijzes, termijnen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw situatie en wensen. Vrijblijvend en gratis offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen uit jouw regio kan via de offertepagina.

 

 

 

➥ Online offertes vergelijken

Vraag offertes aan bij vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen, adviezen, werkwijzes, termijnen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw situatie en wensen. Vrijblijvend en gratis offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen uit jouw regio kan via onderstaand formulier: