Een zonneboiler om geld te besparen? Lees dan meer over zonneboilers op deze website

Geld besparen met een zonneboiler?

Bespaar niet alleen tot 60% op de kosten van uw warm water, maar ook tot 30% op de plaatsing van een zonneboiler.
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk prijzen van zonneboilers.

Offertes aanvragen

Zonneboiler: premie, prijs, terugverdientijd

Wie een zonneboiler wil plaatsen moet rekening houden met 3 belangrijke factoren: Premie, Prijs en de terugverdientijd. We overlopen ze kort even:

 

Zonneboilers premies
De premie voor de aankoop van een zonneboiler bedraagt 550 euro per m² oppervlakte van de zonnecollector. Hou wel rekening dat het maximum bedrag voor een premie 2750 euro is.

 

Zonneboiler prijs
Prijzen van zonneboilers kunnen al gauw onderling variëren. Hoe hoger het rendement is dat je wilt behalen, hoe duurder de aankoop zal zijn. Vooral de kwaliteit van de zonnecollectoren ligt aan de basis van deze prijsverschillen. De prijs voor een zonneboiler voor een gezin van vier personen ligt gemiddeld tussen 2.500 en 4.000 euro.

De prijzen van zonneboilers zijn intussen al een beetje gezakt omwille van het feit dat er meer en meer concurrentie is binnen deze markt. Naast de eigenschappen van het type zonneboiler dat je wenst te installeren, kan ook de installateur een invloed hebben op de prijs. Vergelijk dus steeds verschillende aanbieders en volg je gevoel om een juiste keuze te maken die past binnen uw budget.

 

Terugverdientijd van zonneboilers
De gemiddelde terugverdientijd van een zonneboiler kan schommelen afhankelijk van je situatie, maar ligt gemiddeld tussen 7 a 10 jaar. Je kan er van uitgaan dat je ongeveer 45% op uw warm water kosten kan besparen. Voor een gemiddeld gezin komt dit neer op ongeveer 175 euro per jaar. Bereken hier zelf wat uw exacte energiewinst is voor uw specifieke situatie.

➥ De beste prijs voor uw zonneboiler

Vraag offertes aan bij vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen, adviezen, werkwijzes, termijnen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw situatie en wensen. Vrijblijvend en gratis offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen uit jouw regio kan via de offertepagina.