Een zonneboiler om geld te besparen? Lees dan meer over zonneboilers op deze website

Geld besparen met een zonneboiler?

Bespaar niet alleen tot 60% op de kosten van uw warm water, maar ook tot 30% op de plaatsing van een zonneboiler.
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk prijzen van zonneboilers.

Offertes aanvragen

Kan ik een zonneboiler combineren met een warmtepomp?

Het antwoord is ja. We zagen eerder al hoe een zonneboiler precies werkt.

Een warmtepomp haalt de warmte uit de grond, uit het water of uit de lucht. De warmtepomp doet dit met behulp van een compressor en verbruikt dus energie (elektriciteit of gas).

Het is interessant om een warmtepomp en een zonneboiler te combineren, tenminste als deze perfect op elkaar zijn afgestemd. De zonneboiler verwarmd het water. De zonneboiler verwarmt water d.m.v. de zon, en werkt dus ‘gratis’. In periodes wanneer er minder zon is, zoals de winter, kan u overschakelen op warmtegeneratie via de warmtepomp. Deze verbruikt elektriciteit of gas, maar is nog steeds veel milieuvriendelijker en goedkoper dan de klassieke verwarmingssystemen.

Voorstelling van een verticale collector. 1 is de aansluiting, 2 de grond, 3 de omgevingswarmte, 4 het koude deel van de collector, 5 het warme deel van de collector
Voorstelling van een verticale collector. 1 is de aansluiting, 2 de grond, 3 de omgevingswarmte, 4 het koude deel van de collector, 5 het warme deel van de collector
By Kbentekik (own work) [GFDL or CC-BY-SA-3.0-2.5-2.0-1.0], via Wikimedia Commons

Warmtepomp premies

Ook bij de plaatsing van een warmtepomp geniet je premies van de Vlaamse Overheid, en mogelijks van de gemeentelijke en /of provinciale overheid. Bovendien krijgt u ook een premie van de netwerkbeheerder als u in uw reeds bestaande woning een warmtepomp laat plaatsen. Voorwaarde is wel dat deze geïnstalleerd wordt door een erkend aannemer.

Kijk op www.energiesparen.be en op de website van de Vlaamse Overheid www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/energie/energiepremies/premies-voor-een-warmtepomp om na te gaan welke premies u precies kan genieten.

Delen:

➥ GRATIS ZONNEBOILER OFFERTES

checklist woningMilieubewust besparen tot 50% op uw energiekosten voor het verwarmen van water met een zonneboiler. Met een zonneboiler kan je water uit de normale waterleidingen verwarmen met de zon.

Vraag nu ook vrijblijvend advies. Vul onderstaand formulier in en ontvang tot 4 verschillende offertes van installateurs uit uw regio om te vergelijken!