Een zonneboiler om geld te besparen? Lees dan meer over zonneboilers op deze website

Geld besparen met een zonneboiler?

Bespaar niet alleen tot 60% op de kosten van uw warm water, maar ook tot 30% op de plaatsing van een zonneboiler.
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk prijzen van zonneboilers.

Offertes aanvragen

Wat is de terugverdientijd van een zonneboiler?

Heel interessant om te weten voor iedereen die van plan is een zonneboiler te plaatsen; op hoeveel jaren heb ik de kostprijs van de zonneboiler terugverdiend? De korte berekening die we al maakten om de kostprijs van een zonneboiler te berekenen, rekening houden met de premies die de Vlaamse Overheid geeft, leert ons het volgende:

  • Aankoop van de zonneboiler (incl. 6% BTW en plaatsing)= 4.800 euro
  • Premie van de Vlaamse overheid: 2.750 euro, begrensd tot 50% van de totale factuur = 2.400 euro
  • Gemeentelijke premie: 250 euro
  • De zonneboiler kost u werkelijk: 4.800 euro – 2.400 euro – 250 euro = 2.150 euro

Rekening houdend met het feit dat u met een gezin van 4 personen gemiddeld 300 euro per jaar kan besparen dankzij de zonneboiler, bedraagt de terugverdientijd ongeveer 7 tot 10 jaar.  Het spreekt voor zich dat dit cijfer afhangt van de samenstelling van uw gezin, en het waterverbruik gedrag van deze personen. Gemiddeld beschouwd kan je er van uitgaan dat ongeveer 45% van de kost van warm water terugverdient kan worden. Bereken hier nu zelf wat uw exacte energiewinst is voor uw specifieke situatie.

Hou er rekening mee dat het BTW-percentage voor nieuwbouw woningen 21% bedraagt i.p.v. 6%. De kostprijs van de zonneboiler zal hoger liggen, en bijgevolg zal de terugverdientijd hierdoor langer zijn.

Delen:

➥ GRATIS ZONNEBOILER OFFERTES

checklist woningMilieubewust besparen tot 50% op uw energiekosten voor het verwarmen van water met een zonneboiler. Met een zonneboiler kan je water uit de normale waterleidingen verwarmen met de zon.

Vraag nu ook vrijblijvend advies. Vul onderstaand formulier in en ontvang tot 4 verschillende offertes van installateurs uit uw regio om te vergelijken!