Een zonneboiler om geld te besparen? Lees dan meer over zonneboilers op deze website

Geld besparen met een zonneboiler?

Bespaar niet alleen tot 60% op de kosten van uw warm water, maar ook tot 30% op de plaatsing van een zonneboiler.
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk prijzen van zonneboilers.

Offertes aanvragen

De levensduur van een zonneboiler.

Bij het narekenen van het rendement en de terugverdientijd van een zonneboiler, is het natuurlijk ook belangrijk om weten hoelang een zonneboiler meegaat. Het is dan ook logisch dat deze vraag regelmatig gesteld wordt.

We dienen twee zaken apart te beoordelen: namelijk de boiler zelf en de zonnecollectoren en omvormers. Hou er ook rekening mee dat de levensduur van een zonneboiler sterk afhankelijk is van een correcte installatie, een correct gebruik en het juist uitvoeren van een onderhoud.

Zonneboilers zijn voor het eerst opgekomen in de jaren 80. Daarvan functioneren nog steeds vele zonneboilers zonder enige problemen. Algemeen beschouwd neemt men 20 jaar als levensduur van een zonneboiler, maar waarvan bepaalde onderdelen onderhevig zijn aan slijtage en periodiek moeten nagezien worden en eventueel vervangen moeten worden.

Snel gerekend betekent dit dus dat je 10 a 13 jaar energie uitspaart met je zonneboiler, rekening houdende met een terugverdientijd die amper 7 a 10 jaar duurt met alle premies en subsidies.

Levensduur boiler

De levensduur van de boiler wordt geschat op 25 tot 30 jaar. Deze is veel minder gevoelig aan slijtage en gaan dus langer mee dan bepaalde andere onderdelen.
Na de levensduur kunnen heel veel materialen uit de zonneboiler nog worden gerecycleerd omdat er veel waardevolle metalen en ijzer in verwerkt zijn.

Andere onderdelen: omvormers / zonecollectoren.

Omvormers zijn gevoeliger aan slijtage en kennen een verwachte levensduur van 10 a 15 jaar. De zonnecollectoren gaan in principe langer mee (tot 30 jaar en zelfs daarboven) bij gunstige omstandigheden. Ze zijn makkelijk te vervangen, hergebruiken of te koppelen.

Onderhoud

zonneboiler levensduur en onderhoud
Zonneboiler onderhoud
Een lange levensduur begint dus voornamelijk met een goed onderhoud. Je kan eventueel een servicecontract afsluiten met de installateur zodat hij tweejaarlijks kan instaan voor het onderhoud. Wens je echter de zonnecollectoren eens te reinigen? Dan kan je hier gratis offertes voor deze klus aanvragen.

Start je zoektocht naar de ideale zonneboiler:
Vul onderstaand formulier in om tot 4 gratis prijsoffertes te ontvangen.

Delen: