Een zonneboiler om geld te besparen? Lees dan meer over zonneboilers op deze website

Geld besparen met een zonneboiler?

Bespaar niet alleen tot 60% op de kosten van uw warm water, maar ook tot 30% op de plaatsing van een zonneboiler.
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk prijzen van zonneboilers.

Offertes aanvragen

Waar moet je op letten bij het plaatsen van een zonneboiler?

OriĆ«ntatie – Om zoveel mogelijk zonlicht op te vangen wordt de zonnecollector op het dak best naar het zuiden gericht. De zonnecollectoren worden idealiter ook geplaatst onder een hellingshoek van 50 graden zodat het zonlicht recht op de panelen schijnt.

Omvang – De grootte van de zonneboiler en de bijhorende zonnecollectoren is afhankelijk van je persoonlijke warmwaterbehoefte. Hoeveel warm water wordt er dagelijks verbruikt door het hele gezin?

Gewicht – Een zonneboiler kan gemakkelijk 200 – 300 kilo wegen. Dit zorgt voor een extra gewicht op de dakconstructie. Hou hier rekening mee bij de plaatsing om problemen in de toekomst te voorkomen.

Onderhoud – De zonnecollectoren moeten af en toe gereinigd worden. Wanneer de zonnecollector vuil is, zal deze het zonlicht niet optimaal kunnen benutten waardoor het rendement van de zonneboiler lager zal uitvallen. Het proper maken van de zonnecollector kan gewoon met water en zeep.

zonneboiler

Delen:

➥ GRATIS ZONNEBOILER OFFERTES

checklist woningMilieubewust besparen tot 50% op uw energiekosten voor het verwarmen van water met een zonneboiler. Met een zonneboiler kan je water uit de normale waterleidingen verwarmen met de zon.

Vraag nu ook vrijblijvend advies. Vul onderstaand formulier in en ontvang tot 4 verschillende offertes van installateurs uit uw regio om te vergelijken!